needs before desires

— MY NATURE — 

Det ligger i min natur att söka efter det naturliga och långsiktigt hållbara. Att urskilja, definiera och förstå grundläggande och långsiktiga behov, och uppfyllande av de samma, samt vara på min vakt mot kortvariga, grundlösa och tillfälliga begär och önskemål. 

Jag brinner för samarbete med, och av ödmjukhet för, det av naturen skapade. Inte bara det som med ögat kan skådas, utan kanske framförallt det som inte syns. Det där som bara kan kännas, upplevas och förnimmas. Jag närs av att lära mig mer om det, och att leva i och tillsammans med det.

"Nature is never wrong"

Let's drop our egos, take a step back and learn the language of the hidden, the nature and the universe!

When the Tao is lost, there is goodness.
When goodness is lost, there is morality.
When morality is lost, there is ritual.
Ritual is the husk of true faith, the beginning of chaos. 

~ Tao Te Ching, #38 Stephen Mitchell transl. 

1980 - pågående

— UTBILDNING och BAKGRUND—


ALLMÄNT

Gymnasium: 3-årig NT-teknisk

Universitet: Civilingenjör i Maskinteknik vid LiTH. Inriktning maskinkonstruktion, intresseområde optimering. Examensarbete på Volvo Aero i Trollhättan - Utvecklingsmetodik för en jetmotorstruktur i komposit.

Arbetslivserfarenhet: 10 år som konsult inom försvarsbranschen. Med ämnen och uppgifter såsom driftsäkerhet, tillförlitlighet, kostnadsmedvetenhet, försörjning, resurs- och materieloptimering, LCC, LSC, upphandling, utvärdering, analys, dokumentation, vidmakthållande, underhåll. (Arbetsgivare: Generic, Byss, PeOSAB)
Sommarjobbat och haft praktikperioder på Posten som brevbärare i yngre år.

HÄSTAR

Hållit på med hästar från ca 9 års ålder. Tidigare ägt varmblod, halvblod, fullblod och angloarab. Tävlat upp till 120 cm hoppning, och stått i fler inackorderingsstall än jag minns under uppväxt, studietid och arbetsliv runt om i Mellansverige.
     Började traditionellt - på ridskola, fortsatte snart med egen häst, privatlektioner, tävlingar och 'med det förenlig verksamhet'. Men det var i själen aldrig min grej. Jag jagade och famlade i bakgrunden alltid efter något annat. En känsla, något större, kontakt, sanning, harmoni, syfte, mening. Letar fortfarande, men nu utan det ytliga parallellspåret. Nu med prestations-  och tävlingsskorna på hyllan sedan länge, och med en allt tydligare personlig och individuell riktning. Det finns inget utstakat mål i horisonten, men jag går emot den - framtiden får utvisa om jorden är rund, eller om jag trillar över en metaforisk kant!
       Jag går mot okänt mål, men med en växande känsla av syfte. Något som började växa 2013 (men så klart med många frön och förutsättningar sådda innan). 

2013: 3 månader Summer Academy i Danmark,  Akedah/Klaus Ferdinand Hempfling
2013-2018: teknisk paus - studier i naturens språk, det undermedvetna, okända och odefinierbara - mitt kall och min passion.
2018, sept: Grunkurs i verkning, SANHCP
2018, okt: Grundkurs brukskörning, Ryasjö Hästgård
2018, okt: Introduktionskurs i hästmassage, Axelsons Animal Massage School
2018, nov - pågående: Hovformsspecialistutbildning, SANHCP 
2018, nov köpte häst efter 5 års uppehåll - en gulbrun kallblodstravare