needs before cravings

— MY NATURE — 

Det ligger i min natur att söka efter det naturliga och långsiktigt hållbara. Att urskilja, definiera och förstå grundläggande och långsiktiga behov, och uppfyllande av de samma. 

Jag brinner för samarbete med, och av ödmjukhet för, det av naturen skapade. Inte bara det som med ögat kan skådas, utan kanske framförallt det som inte syns. Det där som bara kan kännas, upplevas och förnimmas. Jag närs av att lära mig mer om det, och att leva i och tillsammans med det.

"Nature is never wrong"

1980 - pågående

— UTBILDNING och BAKGRUND—


ALLMÄNT

Gymnasium: 3-årig NT-teknisk

Universitet: Civilingenjör i Maskinteknik vid LiTH. Inriktning maskinkonstruktion, intresseområde optimering. Examensarbete på Volvo Aero i Trollhättan - Utvecklingsmetodik för en jetmotorstruktur i komposit.

Arbetslivserfarenhet: 10 år som konsult inom försvarsbranschen. Med ämnen och uppgifter såsom driftsäkerhet, tillförlitlighet, kostnadsmedvetenhet, försörjning, resurs- och materieloptimering, LCC, LSC, upphandling, utvärdering, analys, dokumentation, vidmakthållande, underhåll. (Arbetsgivare: Generic, Byss, PeOSAB)
Sommarjobbat och haft praktikperioder på Posten som brevbärare i yngre år, samt på FMV.

HÄSTAR

Hållit på med hästar från ca 9 års ålder. Tidigare ägt varmblod, halvblod, fullblod och angloarab, men har nu äntligen det kallblod jag alltid drömt om!
      Tävlat upp till 120 cm hoppning, och stått i fler inackorderingsstall än jag minns under uppväxt, studietid och arbetsliv runt om i Mellansverige.
     Började traditionellt - på ridskola, fortsatte snart med egen häst, privatlektioner, tävlingar och 'med det förenlig verksamhet'. Men det var i själen aldrig min grej. Jag var alltid på jakt efter något djupare. Känslan, kontakt, harmoni, gemenskap, lärande om naturen.
      Prestations-  och tävlingsskorna ligger nu på hyllan sedan länge (ca 2009), och jag hittar alltmer min personliga riktning. Det finns inget tydligt utstakat mål i horisonten, men jag går emot den - framtiden får utvisa om jorden är rund, eller om jag trillar över en metaforisk kant väl framme vid den ännu fjärran horisonten! :-) 

Hästrelaterade kurser och utbildningar:

2013: 3 månader Summer Academy i Danmark,  Akedah/Klaus Ferdinand Hempfling
2013-2018: teknisk paus - studier i naturens språk, det undermedvetna, okända och odefinierbara - mitt kall och min passion.
2018, sept: Grunkurs i verkning, SANHCP
2018, okt: Grundkurs brukskörning, Ryasjö Hästgård
2018, okt: Introduktionskurs i hästmassage, Axelsons Animal Massage School
2018, nov - pågående: Hovformsspecialistutbildning, SANHCP 
2018, nov köpte häst efter 5 års uppehåll - en gulbrun kallblodstravare